onsdag 18 april 2012

Briefing med Sveriges ambassadör i Serbien

Igår, tisdag den 17:e april, besökte vi Sveriges ambassadör i Serbien för en briefing om det dagsaktuella politiska läget i Serbien och Sveriges insatser i landet.

Ambassadör Christer Asp öppnade mötet i sitt eget residens med att under cirka en halvtimma ge en bakgrund till var Serbien är idag och de utmaningar som landet står inför i framtiden, innan han ursäktade sig och begav sig till sitt nästa möte med EU-ambassadörerna i staden. Ordet lämnades då över till Ambassadrådet Liselott Martynenko Agerlid som berättade om hur den årliga rapporten om mänskliga rättigheter upprättas och något om resultatet i årets rapport som precis färdigställts men ännu inte offentliggjorts. Särskilt lyfte hon romernas situation i Serbien. Därefter tog Sidas man på plats, Björn Mossberg, över och berättade om de utvecklingsprogram som Sverige är engagerade i inom Serbien. Sist men inte minst lämnades ordet till Thomas Klementsson, försvarsattaché, som berättade om sitt arbete i Serbien.

Därefter bjöds vi oväntat men mycket uppskattat på en lunchbuffé framtagen av ambassadörens kock Lars. På det hela taget var det en fantastisk avslutning på en mycket bra förmiddag som gett oss många nya perspektiv och infallsvinklar på det komplicerade men mycket intressanta land som kallas för Serbien.

Några bilder från evenemanget:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar